Ημερα της Γης 2020

Η «ημέρα της γης», γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου από το 1970. Φέτος, από τις πιο κρίσιμες ίσως χρονιές, η ανθρωπότητα ενώνεται για να αντιμετωπίσει μια πανδημία. Ίσως, αρχικά, να μην φαίνεται ως η κατάλληλη περίοδος να ασχοληθούμε με περιβαλλοντικά θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, και οι τρόποι προστασίας του πλανήτη, τη στιγμή που ο πλανήτης μας μετρά χιλιάδες νεκρούς και κρούσματα του COVID-19.

Από την άλλη, ίσως αυτό, να πρέπει να μας θυμίσει ότι ο πλανήτης είναι ενιαίος, και όλες οι φυσικές καταστροφές, όπως η κλιματική αλλαγή, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το λιώσιμο των πάγων, ακόμα και οι πανδημίες, δεν ξεχωρίζουν χώρες και σύνορα.

Είναι λοιπόν σημαντικότερο όσο ποτέ, η ανθρωπότητα να λειτουργήσει ενωτικά, με αίσθηση διεθνούς συνεργασίας για τον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την προστασία του πλανήτη, της φύσης και της ανθρώπινης ύπαρξης. Άλλωστε όλα αυτά είναι αλληλένδετα και η επιρροή τους και οι επιπτώσεις τους είναι παντού φανερά.

 

Η KLINETE είχε στόχο από την αρχή της δημιουργίας της πριν 30 χρόνια (όταν η ανάγκη ήταν ακόμα μεγαλύτερη), ένα καθαρό περιβάλλον τόσο στους εξωτερικούς, όσο και στους εσωτερικούς χώρους.

 

Μετά το πέρας της πανδημίας, προβλέπουμε ότι θα αυξηθούν οι απαιτήσεις για ένα καθαρότερο περιβάλλον στη γενική του μορφή αλλά και συγκεκριμένα, στο προσωπικό περιβάλλον του καθενός. Οι πελάτες μας στον τομέα της φιλοξενίας (ξενοδοχεία) , της υγείας, στις υπεραγορές καθώς και στην βιομηχανία τροφίμων και ποτών, βασίζονται σε λύσεις καθαρισμού που αφενός θα μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, και αφετέρου θα είναι αποτελεσματικές στο σωστό καθαρισμό, υγιεινή και απολύμανση των χώρων τους.

 

Το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις θα κληθούν να αυξήσουν το επίπεδο της απολύμανσης, δεν πρέπει να επιτρέψει την απόκλιση από την περιβαλλοντική μας υπευθυνότητα.

Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε σε λύσεις οι οποίες είναι αποτελεσματικές στον σωστό καθαρισμό και απολύμανση αλλά βοηθούν και εμπράκτως στην προστασία του περιβάλλοντος,

 

Λύσεις όπως για παράδειγμα τη χρήση μηχανικού εξοπλισμού καθαρισμού η οποία προσφέρει εξοικονόμηση νερού, χημικών και χρόνου. Ή ακόμα και η χρήση συμπυκνωμένων χημικών προϊόντων που μειώνει σε τεράστιο βαθμό την χρήση των πλαστικών συσκευασιών.

Επαναχρησιμοποιώντας το ίδιο μπουκάλι, και επαναγεμίζοντας το από το ίδιο συμπυκνωμένο προϊόν, και χρησιμοποιόντας δοσομετρικές συσκευές αποτελεί βέλτιστη λύση που προσφέρει το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα. Η χρήση συμπυκνωμένων χημικών προϊόντων, μειώνει την αλόγιστη χρήση πλαστικού, τα επαναλαμβανόμενα δρομολόγια προμήθειας των προϊόντων και προσφέρει αποτέλεσμα καθαρισμού και απολύμανσης προσαρμοσμένου στα μέτρα του κάθε χώρου (σωστή δοσολογία αναλόγως με παράγοντες του συγκεκριμένου χώρου).

 

Η «Ημέρα της γης» λοιπόν, μας δίνει αφορμή να συνεχίσουμε την πορεία προς τον στόχο μας που είναι η προώθηση των ορθών λύσεων με γνώμονα τον αποτελεσματικό καθαρισμό και απολύμανση, με ασφαλείς πρακτικές, επαγγελματισμό και καινοτομίες μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Reference: https://diversey.com/en/blog/earth-day-2020-golden-anniversary-earth-day